OKUMAK
Merhaba Sevgili Eğitim Camiası,
Aranıza yeni katılan bir eğitim neferi olarak hepinizi yüce Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Esselamualeykum ve rahmetullahi ve berakatüh. “Yaratan Rabb'inin adıyla oku. O, insanı ‘alak'tan (aşılanmış yumurtadan) yarattı. Oku, kalemle (yazmayı) öğreten, insana bilmediğini belleten Rabb'in sonsuz kerem sahibidir." (Alak Sûresi, 1-5)
Evet sevgili dostlar, ilk vahiy, hangi anlam ve biçimde olursa olsun her türlü okumanın ancak Allahın ismiyle, onun gösterdiği bakış açısıyla gerçekleşebileceğini gösteriyor. Yüce Allah ilk ayette “Oku!” diye emrediyor. Bizler bu emre ne kadar uyabiliyoruz? Elbette ki dünyadaki tüm kaynakları okuyamayız. O halde bizi ilgilendiren, bizi kurtaracak kitapları okumalıyız. Büyük Müslüman âlimi Cahız’ın dediği gibi “Akıllı olan ne okuyacağına karar verendir.” Kitap okumak bilgi birikiminin vazgeçilmezidir. Okuyan bir beynin algılama ve anlama oranı hiç kitap okumayan bir insana göre %60 daha fazladır. Maalesef günümüzde kitap okuma, bizim toplumumuzda yok denecek kadar azalmış; bir gereksinim olmaktan çıkmıştır.
Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki gelişmiş toplumların çoğu okuma alışkanlı ile bunu elde etmişlerdir.
Evet sevgili arkadaşlar, bundan böyle aylık periyotlar halinde kitap ile ilgili okumak ile ilgili yazılar yazmaya çalışacağım. İlki ise toplumumuz olarak okumaya verdiğimiz önemi gösteren istatistikler. Buyurun beraber inceleyelim. DESAM tarafından hazırlanan Ar-Ge raporuna göre;
Bu verilerden sonra kendimizi tekrar sorgulamak dileğiyle. Hoşça kalın.
Kamuran EKMEN
Mustafa Yazıcı İlkokulu/Ortaokulu Müdürü
İNSAN VE EĞİTİM
21. yüzyılın vebası ?İnternetkolizm?
OKUMAK
Millet ve Memur-Sen
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN
Çanakkale-Gazze Hattında İnsan-ı Kâmili Aramak
Bizimle canlanacak nice umutlara doğru
Örgütlü olmanın bereketiyle birleştik, birleştikçe büyüdük ve güçlendik
Psikopatik zevzeklerin kuru gürültüsü
Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal davası
FİLİSTİN DİRENİŞİ, MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ VE EMPERYALİZMİN ÇÖKÜŞÜ